tranny not engauging - FSB Forums
Register Home Forums Active Topics Photo Gallery All Albums Mark Forums Read Auto EscrowInsurance FSB Store
FullsizeBronco.com is the premier Ford Bronco Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-25-2012, 10:41 AM   #1
81bronco44
Registered User
 
81bronco44's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Phoenix,AZ
Posts: 2,098
iTrader: (2)
Bronco Info: 81 Bronco 351M c6 SAS
tranny not engauging

truck has a C6 transmission

truck fires up i put it in drive no movement then after it sits in drive for about 30 seconds it finally engauges after its engauged the first time will go back into drive no problem til motor cools down again tranny is not slipping or showing any other issues also yes i checked my fluids. also it will go into reverse no problem
__________________
MARCH 2013 FOTM
81bronco44 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 11-25-2012, 12:52 PM   #2
sackman9975
*~*~*~*~*~*~*~*
 
sackman9975's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Bronco Birthplace
Posts: 6,850
iTrader: (42)
Bronco Info: 1995 Eddie Bauer 357w, E303 cam on S/D, Warn premium hubs, 3 inch exhaust with flowmaster 40
Sounds like it cold be a valve body issue, possible loose filter/filter port (snout).

Ever suck through a straw with a hole? Takes a while to get the fluids through past the air hole, but once its does and if there's constant draw, it will always provide pending on fluid level.
__________________


~ Scott ~

~E303 w/Flowmaster 40 & 3inch exhaust rumble ~ 213k & counting. Now my daily driver once again. ~
~ Bronco owner/Driver/Mechanic/Enthusiast for 23 years ~
sackman9975 is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2012, 05:00 PM   #3
81bronco44
Registered User
 
81bronco44's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Phoenix,AZ
Posts: 2,098
iTrader: (2)
Bronco Info: 81 Bronco 351M c6 SAS
yeah we were thinking to start with the filter just wanted to get an idea of what i was up against thanks
__________________
MARCH 2013 FOTM
81bronco44 is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2012, 11:20 PM   #4
Kingfish999
Nothing beets a Fullsize
 
Kingfish999's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Palm Harbor FL
Posts: 5,134
iTrader: (19)
Bronco Info: 96 Bronco 5.8 DD, 88 Bronco motorless Mudder
tranny filter might be clogged. mine would do weird stuff when it was clogged. when i replaced it i was amazed by the crap in it. it might be good to do the valvebody while your down there tho. sucks to waist all that money on tranny fluid. good time to get a shiftkit also for the truck, it helps ALOT
__________________

-----96 5.0 E4OD--------------88 5.8 C6--------------96 5.8 E4OD------
---------KIA-------------------Mud/Trail---------------Daily Driver------
Kingfish999 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  FSB Forums > Bronco Discussions > Noobie Bronco Tech Questions. Flame free zone!


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 09:40 AM.


2003-2009 FullSizeBronco.com. All rights reserved