Bronco Forum - Full Size Ford Bronco Forum banner

1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
Joined
·
402 Posts
Discussion Starter #1
Just put in a new shift motor. 2>4 works great, but nothing when I try to switch into low. Its the switch, motion sensor, or what? I'm trying to isolate the glitch. I can't find a schematic for the circuit, can I bypass the motion sensor (green-blue-brown) wires from the shift motor? I can at least verify that it works or not.
 

·
Super Moderator
Joined
·
26,030 Posts
yo Luke,O
K!

1356 Electric Shift Speed Sensor Location & pic in a 92
Source: by yoomooman (eddy) at http://www.supermotors.net/registry/19348/67103

1356 Electric Shift Speed Sensor Replacement Information; "...took about 45 minutes to remove the yoke, tail housing, and solder/splice/heat shrink the new sensor in place..."
Source: by kf4amu (Will H, The Beast) at http://fullsizebronco.com/forum/showthread.php?t=174202

1356 Electric Shift Speed Sensor Wiring Diagram & "...The speed sensor is important because the vehicle must be stopped for a shift into or out of 4L. The shift module won't make the shift if the vehicle is moving. speed sensor should show 225-275 ohms with the vehicle stopped. Check at the module connection..." Miesk5 Note Ford Part Number is 7f293 speed sensor
Source: by Dustin S (Dustball, Mellow Yellow, Mr. Laser Boy) at http://ylobronc.users.superford.org/documents/electric1356/elec1356.htm
 

·
Registered
Joined
·
402 Posts
Discussion Starter #4
Thanks Miesk, I discovered no voltage coming from the MLPS in pin #1. Guess it's clearly the Safety switch. Speed sensor read ~290 ohms. I'll put on the MLPS tonight.

Thanks again.
 

·
Registered
Joined
·
402 Posts
Discussion Starter #5
GREAT SUCCESS!! Back up lights act normal, xfer case works perfectly now. Thanks again FSB! Damn this place makes my life easier. :) :)

 
1 - 7 of 7 Posts
Top