Bronco Forum - Full Size Ford Bronco Forum banner

1 - 5 of 5 Posts

·
Premium Member
Joined
·
259 Posts
Discussion Starter #1
my overhead console says -40 and flashes ice all the time. Is there a way to test the sensor in the grill?
 

·
Super Moderator
Joined
·
26,696 Posts
yo, Info by chucks bp, 01-30-2005, 03:37 PM
"...The temp sensor is located under the plastic radiator cover, remove the plastic fasteners and remaove the cover, the sensor is on the rad support on the drivers side.
You can check the sensor by removing it and in this weather take it inside and allow it to stabelize at room temp. Conect an ohm meter to the two sensor leads and check the resistance. At a temp between 65 and 85 f. the ohm reading should be between 8,000 and 14,000 ohms if not the sensor is bad. I would also check for a clean conection at this point as any extra resistance will cause it to read high.
Acording to the service manual if this checks ok then the next step is to check the wiring for opens lb/og wire and pk/bk wires should have less than 5 ohm. You are checking from conecter at temp sensor to conecter at guage. if all is good it is the gugae/ compas hope this helps..."
Maybe Steve can confirm this........

pn is F87Z-12A647-AA about $19.11 3 yrs ago @ Ford

image and pn by Trucky!


more info here;
http://fullsizebronco.com/forum/showthread.php?p=423090#post423090
 

·
Premium Member
Joined
·
259 Posts
Discussion Starter #5
thanks, will do the test when its light out. Im trying to get everything working again.
 
1 - 5 of 5 Posts
Top