Bronco Forum - Full Size Ford Bronco Forum banner

1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter #1
i have a 94 5.8L Bronco
it has 202,000 miles

the motor is in excellent shape or seems to be anyway.

i just did the Ignition Upgrade that i read about on here.

the Problem was there before this and is still the same.

if i give it the gas real fast it will Stumble.

if i ease into like everyday driving it will do fine except for a little Hesitation.

Yesterday i was playing with it and just nailed it real fast and it would Stumble then Pop real loud.

any help i would be thankful

Travis.
 

·
Registered
Joined
·
616 Posts
Check the spark plugs and wires. Make sure the boots are secure on the plugs and visually inspect the plugs for fouling.
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter #3
they are new as of yesterday.

motor is not running rich.

new 9mm Wires as well.

it was like this before the new stuff.

thanks Travis
 

·
Registered
Joined
·
19 Posts
they are new as of yesterday.

motor is not running rich.

new 9mm Wires as well.

it was like this before the new stuff.

thanks Travis
Mine used to do the same thing. I installed a MSD 6A, MSD coil, MSD cap, and new plugs. Now you step on it and it just goes, yahoo!
:rockon
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter #5
it acts like its not taking the throttle for some reason.

FI vehicles shouldn't do this.

i have all MSD components installed along with new Plugs and 9mm Ford racing wires.
 

·
Registered
Joined
·
4,914 Posts
Throttle Position Sensor? (TPS) -
 

·
Registered
Joined
·
1,779 Posts
Probably intake gasket leak or severe vacuum leak.

Could also be leaking egr, gummed up injectors, or any number of EEC issues. Pull trouble codes and post up results.
 
1 - 7 of 7 Posts
Top