Bronco Forum - Full Size Ford Bronco Forum banner

1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
Joined
·
82 Posts
Discussion Starter #1
I have a 2wd 5speed out of a 94 f150 I want to make it work in my 88 4wd that has a c6. What do I need to do to this trans to make it work?
I have the peddles all the hydrolics and the flywheel out of the donor truck.
 

·
AKA: Butthead
Joined
·
2,857 Posts
I don't believe those pedals will work.
You need parts out of your generation truck.
x2

Lifeiz's post #13...
http://www.fullsizebronco.com/forum/showthread.php?t=198076&page=2

Looks like Ford went back to steel and away from the magnesium frame. :)
I put a clutch lever stop on the floor of my '91 Bronco, didn't want to crack
that thin magnesium sucker. And added a thicker softer upper stop too.

Check out the wear on your pushrod and stud, here's what mine looked like...
http://www.panix.com/~alvinj/file12/pushrods.jpg

-------------------

Uhhh... so what about the tail housing? ;)

Alvin in AZ
 

·
Driving Stuff Henry Built
-90 xlt, 351w, e4od, man 1356, 3.55, sag, warn hubs, 35s. -73, 400, np435, d20j twin, 35s
Joined
·
8,393 Posts
<---- Since your location is empty over there, we don't know what part of the country you're in. Snow in the avatar says probably far from here, but there's a 5 speed & t-case out of a Bronco for $75 on Craigslist in SoCal if you're close enough to use it. Link: http://inlandempire.craigslist.org/pts/2649721282.html
 

·
Registered
Joined
·
82 Posts
Discussion Starter #6
New Idea i think its just my vacuum modulator. The vacuum modulator should pull vacuum at idle and its not.


Now the question is if I pull the vac line at the modulator the modulator its self should be pulling vacuum right?
 

·
Registered
Joined
·
149 Posts
No the vacuum is coming thru the line which is connected to the intake plenum. disconnect the line at the modulator see if it has transmission fluid in it. if it does your modulator is bad.
 
1 - 7 of 7 Posts
Top