Pierwszy Bronco, którego dostałem pod koniec zeszłego miesiąca; 1990 5.8 z przebiegiem 149 tys. mil na liczniku. Tylko jeden właściciel, więc oto zdjęcia ze sprzedaży:
Kiedy na niego spojrzałem, akumulator był całkowicie rozładowany i było oczywiste pobieranie prądu z układu. Kiedy odłączono jump-box, gasł, więc wydawało się, że alternator również nie ładuje. Powiedziałem sprzedawcy, że muszę nim pojechać, żeby się upewnić, że go chcę. Następnego dnia zadzwoniłem i powiedziałem, że "wszystko naprawione" i tylko wtyczka alternatora się poluzowała... tak. Pojechałem na jazdę próbną, można było zauważyć, że ma 20 lat użytkowania, ale ogólnie był w dobrym stanie, słychać było bulgotanie rdzenia nagrzewnicy, więc pomyślałem, że płynu chłodniczego musi być trochę mało. Zabrałem go do domu, zaparkowałem w garażu i dwa dni później akumulator znowu padł. "Wszystko naprawione!" Poszedłem do pracy i wytropiłem to do pompy paliwa, która uruchamiała się przy wyłączonym zapłonie. Przekaźnik EEC uległ uszkodzeniu i przekazywał napięcie do przekaźnika FP. Naprawione, już nie pobiera prądu i ładuje przy 14,4 V: idealnie! Dwa dni później idę ruszyć Bronco i na ziemi jest płyn chłodniczy... zaczynam grzebać i uszczelka kolektora dolotowego przecieka na głowicy kierowcy! Rozbieram go i decyduję się na wymianę uszczelek głowicy i kolektora wydechowego, skoro już przy tym jestem. Kilka szpilek pęka w głowicy cylindrów kierowcy po dniu moczenia w PB Blaster. Świetnie, więc teraz chcę dostać zregenerowane głowice, to też długa historia. Cóż, oto zdjęcie po zdjęciu głowic 30 kwietnia:
A tutaj jest ten silnik 5.8L, rozrzucony po moim garażu:
Jest 22 maja i wciąż nie ma głowic!!
Dlaczego tak trudno dostać zestaw głowic do ciężarówek Ford 5.8L???? Ford sprzedał ich tylko milion? :whiteflag Jedyne miejsce w okolicy, które je miało, to warsztat. Po zabraniu ich do domu zauważyłem, że jedna głowica to E5 (oczywiście ta głowica, której nie sprawdziłem odlewu). Chcąc oba E7 (ze względu na poprawność okresu), oddałem głowice. O'Reilly powiedział, że mogą dostać tylko głowice "hi-performance", ale nie mogli podać mi żadnych szczegółów dotyczących specyfikacji i szczegółów? Czy mają otwory na smog? Hi port? :goodfinge
Potem laski pracujące przy ladzie w Vautozone powiedziały mi "no problem", a potem, po wyłożeniu gotówki, wciąż mnie zwodziły, mówiąc "maksymalnie 3 dni". Około 4 razy zwodzili mnie, aż się poddałem i poprosiłem o zwrot pieniędzy. Tutaj czekam na zestaw głowic z eBay i mam nadzieję, że pojawią się w ciągu najbliższych dwóch tygodni, w przeciwnym razie prawdopodobnie znajdziesz mnie na wieży w Teksasie z karabinem "hi-performance"? :toothless
Przynajmniej mam trochę czasu, żeby trochę wyczyścić wszystkie moje części! :beer
O tak, pinstriping był pierwszą rzeczą, która musiała zniknąć, lol:
(Przepraszam za długi post, niektórzy lubią dialog... jeśli nie, nie czytajcie go. :cry)