Bronco Forum - Full Size Ford Bronco Forum banner

Zamieść zdjęcie swojego Bronko

1.7M views 2.2K replies 1.3K participants last post by  Millertime1996  
#1 · (Edited by Moderator)
Ponieważ ostatni wątek ze zdjęciami został "twardo usunięty", pomyślałem, że powinniśmy założyć nowy wątek.

Te same zasady: rok, marka, model i specyfikacje.

ŻADNYCH BZDUR, ŻADNYCH CYTATÓW, TYLKO ZDJĘCIA!!!

Mój złom, 1994 XLT, 5.8L, E40D, 37" Mud Grapplers na w zasadzie standardowym zawieszeniu i układzie napędowym.:banghead
Dzień po tym, jak go kupiłem
Image

Image

Jak to wygląda obecnie
Image

Image

#5 ·
82 duże brązowe zwierzę
4-calowy lift Rancho z długimi ramionami
Przełożenia 4.10 z ARB na obu końcach
Zderzak z wyciągarką z przodu, odchylany zderzak na oponę z tyłu
Standardowy 5.0 z gaźnikiem Carter AFB na razie
Fotele z zawieszeniem
35x12.5 Cooper Stts

Wkrótce klatka bezpieczeństwa, progi skalne, naprawa klimatyzacji i ewentualna wymiana gaźnika na quadrajet lub EFI

#9 ·
Kiedy po raz pierwszy to dostałem....
Image

Pierwszy zestaw modyfikacji...
Image

Jak to wygląda teraz...
Image

6" Pro-Comp Lift, Full Leafs, Extended RA's, Przełożenia 4.56, Limited Slip przód i tył, 35" BFG A/T, Głowice JBA, Custom Y-Pipe, Hi-Flo Cats, Tłumik Magnaflow, Pompa wspomagania układu kierowniczego Saginaw

#13 ·
1996
5.8L z K&N, flowmaster 40series i Programator SCT z niestandardowym strojeniem
E40D z niestandardowym korpusem zaworu thePunisher33x12.50x15 ProComp M/T
2,5-calowe cewki o progresywnej charakterystyce
Add-a-Leaf

przed podniesieniem, podczas ogromnej śnieżycy w 2006 roku
Image

'Oh My God Road' (tak serio się nazywa)
Image

Po podniesieniu ze stabilizatorami
Image

Image

nowe przezroczyste reflektory i nowa osłona chłodnicy
Image

Z dystansami cewek i stabilizatorami
Image

Cewki o progresywnej charakterystyce i bez stabilizatorów
Image

#14 ·
1996 Eddie Bauer
351, E40D
2-2.5 Skyjacker Lift
33x12.50 BFG AT's na Eagle 100's
Magnaflow cat, oryginalny tłumik Flowmaster 40
Instrukcje obsługi Warn
Uniden PC78 Elite CB
5% przyciemnianie szyb
Inne różne modyfikacje

Kiedy kupiłem go od mojego taty w 2004 roku... kilka modyfikacji.
Image

W zeszłym roku
Image

Teraz
Image

#16 ·
1990, 351w, E4OD, manualna skrzynia rozdzielcza 1356.

Kiedy go kupiłem. Progi, zardzewiała tylna klapa, zablokowana tylna szyba, brak zewnętrznego koła zapasowego, 29s.
Image

Image

I kilka zdjęć po drodze. Progi i stabilizatory zniknęły, panel tylnej klapy, zaczepy holownicze, zewnętrzne koło zapasowe, sprężyny JY (około 1-1/2") 33s i mnóstwo głupich małych rzeczy naprawionych.

Holowanie przyczepy po załadowaniu z weekendowej pracy w Rose Bowl.
Image

El Mirage.
Image

Gięcie jak cegła w Hungry Valley.
Image

Wygląda na maleńkiego obok Dr. Dirty & B-man w Calico (zdjęcie od B-mana).
Image

Big Bear / Gold Mountain za odwróconym obrazem Cucamongan's mojego (zdjęcia od Toy Keeper).
Image

Image

Cleghorn (zdjęcia od Tony R & Redwagon).
Image

Image

Image

Mój bardzo szorstki 73, kiedy wrócił do domu.
Image

6/26/11 Edycja:
I 73, jak stoi teraz, w połowie przeróbki.
Image

#18 ·
Pierwszy Bronco, którego dostałem pod koniec zeszłego miesiąca; 1990 5.8 z przebiegiem 149 tys. mil na liczniku. Tylko jeden właściciel, więc oto zdjęcia ze sprzedaży:

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Kiedy na niego spojrzałem, akumulator był całkowicie rozładowany i było oczywiste pobieranie prądu z układu. Kiedy odłączono jump-box, gasł, więc wydawało się, że alternator też nie działa. Powiedziałem sprzedawcy, że muszę nim pojeździć, żeby się upewnić, że go chcę. Następnego dnia zadzwoniłem i powiedziałem, że "wszystko naprawione" i tylko wtyczka alternatora się poluzowała ... tak. Pojechałem na jazdę próbną, można było zauważyć, że był używany przez 20 lat, ale ogólnie był w dobrym stanie, słychać było bulgotanie rdzenia nagrzewnicy, więc pomyślałem, że płynu chłodniczego musi być trochę mało. Przyniosłem go do domu, zaparkowałem w garażu i dwa dni później akumulator znowu się rozładował. "Wszystko naprawione!" Poszedłem do pracy i wytropiłem to do pompy paliwa, która uruchamiała się po wyłączeniu zapłonu. Przekaźnik EEC uległ uszkodzeniu i przekazywał napięcie do przekaźnika FP. Naprawione, nie pobiera już prądu i ładuje przy 14,4 V: idealnie! Dwa dni później idę przesunąć Bronco i na ziemi jest płyn chłodniczy ... zaczynam grzebać i uszczelka kolektora dolotowego przecieka na głowicy kierowcy! Rozbieram go na części, decyduję się na wymianę uszczelek głowicy i kolektora wydechowego, skoro już przy tym jestem. Kilka szpilek pęka w głowicy cylindrów kierowcy po dniu moczenia w PB Blaster. Świetnie, więc teraz chcę dostać zregenerowane głowice, to też długa historia. Cóż, oto zdjęcie po zdjęciu głowic 30 kwietnia:

Image

A oto ten silnik 5.8L, rozrzucony po moim garażu:
Image

Jest 22 maja i wciąż nie ma głowic!!
Image

Dlaczego tak trudno dostać zestaw głowic do silników ciężarowych Ford 5.8L???? Ford sprzedał ich tylko milion? :whiteflag Jedyne miejsce w okolicy, które je miało, to warsztat. Po przyniesieniu ich do domu zauważyłem, że jedna głowica to E5 (oczywiście ta głowica, której nie sprawdziłem odlewu). Chcąc obie E7 (ze względu na poprawność okresu), oddałem głowice. O'Reilly powiedział, że mogą dostać tylko głowice "o wysokiej wydajności", ale nie mogli podać mi żadnych szczegółów dotyczących specyfikacji i szczegółów? Czy mają otwory na smog? Hi port? :goodfinge

Potem laski pracujące przy ladzie w Vautozone powiedziały mi "żaden problem", a potem po wyłożeniu gotówki wciąż mnie zwodziły, mówiąc "maksymalnie 3 dni". Około 4 razy zwodzili mnie, aż się poddałem i poprosiłem o zwrot pieniędzy. Tutaj czekam na zestaw głowic z ebay i mam nadzieję, że pojawią się w ciągu najbliższych dwóch tygodni, w przeciwnym razie prawdopodobnie znajdziesz mnie na wieży w Teksasie z karabinem "o wysokiej wydajności"? :toothless

Przynajmniej mam trochę czasu, żeby trochę wyczyścić wszystkie moje części! :beer
Image

O tak, pinstriping był pierwszą rzeczą, która musiała zniknąć, lol:
Image

(Przepraszam za długi post, niektórzy lubią dialog ... jeśli nie, nie czytaj go. :cry)

• Like
Reactions: ohmsm39
#2,090 ·
Pierwszy Bronco, którego dostałem pod koniec zeszłego miesiąca; 1990 5.8 z przebiegiem 149 tys. mil na liczniku. Tylko jeden właściciel, więc oto zdjęcia ze sprzedaży:

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Kiedy na niego spojrzałem, akumulator był całkowicie rozładowany i było oczywiste pobieranie prądu z układu. Kiedy odłączono jump-box, gasł, więc wydawało się, że alternator również nie ładuje. Powiedziałem sprzedawcy, że muszę nim pojechać, żeby się upewnić, że go chcę. Następnego dnia zadzwoniłem i powiedziałem, że "wszystko naprawione" i tylko wtyczka alternatora się poluzowała... tak. Pojechałem na jazdę próbną, można było zauważyć, że ma 20 lat użytkowania, ale ogólnie był w dobrym stanie, słychać było bulgotanie rdzenia nagrzewnicy, więc pomyślałem, że płynu chłodniczego musi być trochę mało. Zabrałem go do domu, zaparkowałem w garażu i dwa dni później akumulator znowu padł. "Wszystko naprawione!" Poszedłem do pracy i wytropiłem to do pompy paliwa, która uruchamiała się przy wyłączonym zapłonie. Przekaźnik EEC uległ uszkodzeniu i przekazywał napięcie do przekaźnika FP. Naprawione, już nie pobiera prądu i ładuje przy 14,4 V: idealnie! Dwa dni później idę ruszyć Bronco i na ziemi jest płyn chłodniczy... zaczynam grzebać i uszczelka kolektora dolotowego przecieka na głowicy kierowcy! Rozbieram go i decyduję się na wymianę uszczelek głowicy i kolektora wydechowego, skoro już przy tym jestem. Kilka szpilek pęka w głowicy cylindrów kierowcy po dniu moczenia w PB Blaster. Świetnie, więc teraz chcę dostać zregenerowane głowice, to też długa historia. Cóż, oto zdjęcie po zdjęciu głowic 30 kwietnia:

Image

A tutaj jest ten silnik 5.8L, rozrzucony po moim garażu:
Image

Jest 22 maja i wciąż nie ma głowic!!
Image

Dlaczego tak trudno dostać zestaw głowic do ciężarówek Ford 5.8L???? Ford sprzedał ich tylko milion? :whiteflag Jedyne miejsce w okolicy, które je miało, to warsztat. Po zabraniu ich do domu zauważyłem, że jedna głowica to E5 (oczywiście ta głowica, której nie sprawdziłem odlewu). Chcąc oba E7 (ze względu na poprawność okresu), oddałem głowice. O'Reilly powiedział, że mogą dostać tylko głowice "hi-performance", ale nie mogli podać mi żadnych szczegółów dotyczących specyfikacji i szczegółów? Czy mają otwory na smog? Hi port? :goodfinge

Potem laski pracujące przy ladzie w Vautozone powiedziały mi "no problem", a potem, po wyłożeniu gotówki, wciąż mnie zwodziły, mówiąc "maksymalnie 3 dni". Około 4 razy zwodzili mnie, aż się poddałem i poprosiłem o zwrot pieniędzy. Tutaj czekam na zestaw głowic z eBay i mam nadzieję, że pojawią się w ciągu najbliższych dwóch tygodni, w przeciwnym razie prawdopodobnie znajdziesz mnie na wieży w Teksasie z karabinem "hi-performance"? :toothless

Przynajmniej mam trochę czasu, żeby trochę wyczyścić wszystkie moje części! :beer
Image

O tak, pinstriping był pierwszą rzeczą, która musiała zniknąć, lol:
Image

(Przepraszam za długi post, niektórzy lubią dialog... jeśli nie, nie czytajcie go. :cry)
Mannnn, jeśli kiedykolwiek dostaniesz coś takiego od autozone, sugerowałbym następnym razem pójście do ich głównego centrum części najbliżej ciebie, jeśli tego nie zrobiłeś, lub po prostu kup je online. Jedynym zmartwieniem jest całe martwienie się o to, czy osoba obsługująca paczki faktycznie przeczytała i dbała o to, czy jest delikatna lol. Sprawdziłbym również trucking.com lub broncograveyard.com w poszukiwaniu części.

#26 ·
1988 302, AOD, NP-205 (jedyna rzecz, którą PO zrobił dobrze), tylny mechanizm różnicowy o ograniczonym poślizgu. Standardowe zawieszenie na oponach 31x10.5x15 BFG All-terrain T/A na malowanych standardowych felgach. W tej chwili pracuję nad zbudowaniem dla niej 9", a następnie kupię zestaw Firestone Destination M/Ts, a potem zbudowane c6, a następnie 408 stroker.

Built Ford Tough
Image
[/IMG]

Image
[/IMG]

Te końcówki liczą się jako glasspacki, więc jest ładna i legalna do przeglądu bez tłumików.
Image
[/IMG]

Wygląda ładnie, pierwszy raz topless, jak tylko osiągniemy stałe 50 stopni.
Image
[/IMG]

Ponieważ Chevy mojego kumpla nie mógł. Tęsknię za śniegiem.
Image
[/IMG]

I brzydota, jaką jest ciężarówka z częściami.
Image
[/IMG]